Gå til sidens indhold
 

Ung iværksætter: Det er en fordel at starte tidligt

De fleste vil mene, at man har nok at se til, hvis man som 17-årig skal koncentrere sig om at gennemføre en gymnasial uddannelse, mens man samtidig dyrker elitesport på højt plan. Men Daniel Johannesen har også fundet energi til at starte virksomheden watery.dk, der inden for det første år på markedet nærmer sig en millionomsætning. Nu er han nomineret til Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017 i kategorien Young Stars.

Daniel Johannesen var kun 17 år, da han i oktober 2016 lancerede webshoppen watery.dk med salg af svømmetøj, svømmeudstyr og et online svømme-community for svømmere i danske svømmeklubber. Webshoppens hurtige succes på markedet har sikret den unge virksomhedsejer en nominering til Iværksætterprisen 2017 i kategorien Young Stars.

 

”Watery er skabt ud fra en interesse i og viden om svømmeverdenen. Daniel, som står bag virksomheden, har ikke blot lagt et stort engagement i webshoppen, men han har også lagt både konfirmationspenge og meget hårdt arbejde i at få etableret sig på markedet, opnå en rigtig god omsætning og så har han fået skabt et community omkring #WateryLife. Han har det drive og mod, der skal til for at slå igennem med sine ideer,” siger Tessa Salling, chefkonsulent ved BusinessHorsens og formand for juryen bag Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017.

 

Tirsdag d. 2. maj 2017 bliver det afgjort, om det bliver Watery.dk, der kan tage den fornemme iværksætterpris med hjem på kontoret. De to andre nominerede i kategorien er SubReader; en app til oplæsning af undertekster for ordblinde, og Canvas Planner; et work management softwaresystem til projektledelse.

 

Slog til da chancen var der
Det var Daniel Johannesens indgående kendskab til svømmebranchen og behovet for det rigtige udstyr, der gav ham idéen til at starte watery.dk.

 

”Mine kammerater og jeg var enige om, at der manglede en webshop med et stort udvalg af alt det nødvendige udstyr for elitesvømmere. Jeg så en mulighed for at komme ind på et marked uden de store konkurrenter, og jeg greb chancen, mens den var der,” fortæller Daniel om sin beslutning om at starte egen virksomhed på trods af skole og elitesvømning.

 

Selvom den unge iværksætter står op før fuglene kvidrer på en forårsmorgen, så fortryder han ikke et sekund at have startet virksomheden, mens han stadig tilbringer en stor del af sin tid på skolebænken.

 

”Det er en stor fordel, hvis man har mulighed for at starte virksomhed tidligt. Man har ikke store udgifter til bolig, og man har en lille indtjening via sin SU. Det gør det muligt at starte på hobbyplan og se, hvad det kan udvikle sig til,” siger Daniel, der vil anbefale andre at gøre det samme, hvis de har muligheden.

 

Watery.dk er ikke mere end cirka seks måneder gammel og vækster lige nu med 30-40 procent om måneden. Ifølge Daniel Johannesen er det realistisk at ramme en millionomsætning i løbet af 2017.

 

3 gode råd til andre iværksættere fra Daniel Johannesen

  1. Vær åben for input
    ”I starten havde jeg lidt svært ved at fortælle om, at jeg gik med tanker om at starte egen virksomhed, og derfor gik jeg måske glip af en masse gode input. Dem har jeg nemlig fået masser af, da jeg begyndte at være åben om det og tage til konferencer og arrangementer inden for branchen.”
  2. Være ikke bange for nedture
    ”Som iværksætter vil man nok altid være bange for ikke at lykkes med sin idé. Men man skal ikke være bange for de nedture, der kommer – der skal nok komme opture igen på et tidspunkt.”
  3. Start tidligt, hvis det er muligt
    ”Det er en stor fordel, hvis man har mulighed for at starte virksomhed tidligt. Man har ikke store udgifter til bolig, og man har en lille indtjening via sin SU. Det gør det muligt at starte på hobbyplan og se, hvad det kan udvikle sig til.”


 
 

Opdateret: 03.5.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code