Gå til sidens indhold
 

Politiske initiativer i Business Region Aarhus

Vores vision er, at Business Region Aarhus er den mest toneangivende danske vækstmetropol uden for Hovedstadsområdet.
Vi har international gennemslagskraft og er derigennem en væsentlig bidragsyder til dansk vækst og udvikling.

 

Business Region Aarhus kan med samarbejde og den rette indsats fremme det gode liv for samtlige borgere i Østjylland, hvis vi holder fokus på vækst, arbejdspladser, konkurrenceevne og livskvalitet som nøgleord. Igennem vores politiske virke ønsker vi at skabe forandringer, der er til gavn for både Østjylland og Danmark.

 

Sammenhængskraft i den østjyske byregion
Den østjyske millionby er en naturlig arbejdskraftregion, hvor borgere, varer og ydelser flyder på tværs. For borgere og virksomheder er kommuneskel underordnede. Dette skal understøttes med politiske prioriteringer og investeringer. Derfor har de 12 kommuner i Business Region Aarhus etableret et forpligtende samarbejde, der skal sikre sammenhængskraft i regionen. Ved at prioritere projekter i et lokalpolitisk fællesskab får vi en større stemme på nationalpolitisk plan.

  

Det politiske fokus

  • Den østjyske millionby skal udbygges gennem øget konkurrenceevne og vækst. Dette gør vi bl.a. ved at arbejde målrettet for en udvidelse af E45 og for en national vækststrategi for Business Region Aarhus.

 

  • Fællesskab og kritisk masse giver ord bag vægt og handling. Som deltager i Østjysk Topmøde kan du være med til at præge den politiske dagsorden i regionen og skabe tættere relationer til Christiansborg. 

 

  • En fælles byregion med fælles identitet og lokale forskelligheder. Vi arbejder målrettet med fælles markedsføring af Business Region Aarhus på det norske marked.

 

  • Udvikling med afsæt i styrkepositioner. Ved at satse på strategiske spor er vi i fællesskab med til at styrke erhvervslivet i hele Østjylland.
 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code