Gå til sidens indhold
 

Den østjyske millionby skal udbygges gennem øget konkurrenceevne og vækst

Vores mål er, at Business Region Aarhus bidrager endnu mere til dansk vækst og udvikling i 2018 målt på værdiskabelse og eksport.

Virksomhederne i Business Region Aarhus eksporterer for i alt 132 milliarder kroner, hvilket svarer til 12 % af den samlede eksport i Danmark. For at udbygge den position er fokus i 2016-2018:

 

Vækst i både Østjylland og Danmark
Business Region Aarhus varetager interesser i forhold til rammevilkår og konkurrencekraft, så den østjyske millionby står stærkt og synligt på den nationale dagsorden – alt sammen for at væksten i hele Danmark forøges.

 

Den østjyske motorvej E45
Vi arbejder for en samlet strategi for den overordnede mobilitet i den østjyske byregion og kommer med anbefalinger til udviklingen af det sammenhængende trafiksystem og til den overordnede trafikale infrastruktur på kortere og længere sigt. En udvidelse af E45 skal sikre bedre vilkår for de vækstorienterede virksomheder og vil være til gavn for dansk eksport, for beskæftigelsen og dermed for værdiskabelsen i Danmark.

 

En sammenhængende byregion
I Business Region Aarhus arbejder vi desuden på at udarbejde en national vækststrategi for den østjyske byregion. Det gør vi blandt andet med afsæt i en fælles vision og planprincipper for udvikling af Østjylland som en funktionel byregion. Overfor Staten, virksomheder og borgere skal det dokumenteres, at Business Region Aarhus er en sammenhængende byregion, der kræver en overordnet planlægning. Dette gøres i samarbejde med danske og internationale byregioner.

 

Statslige arbejdspladser
Antallet af statslige arbejdspladser i Business Region Aarhus skal øges, og de eksisterende arbejdspladser skal fastholdes. Dette vil skabe synergieffekter, der ikke kun gavner den enkelte kommune eller byregion, men et langt større geografisk område. Business Region Aarhus er med sine kompetencer inden for viden, økonomi og kultur et attraktivt område for statslige arbejdspladser.

 

 

Læs mere om arbejdet indenfor "Konkurrence og vækst" i Strategien 2016-2018.

 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code