Gå til sidens indhold
 

Fødevareklyngen

Fødevareklyngen i Business Region Aarhus er europæisk epicenter for fødevareinnovation.

Den danske fødevareklynge er Europas største og mest innovative fødevareklynge, ifølge en række internationalt anerkendte benchmarks. Virksomhederne i Business Region Aarhus og i det øvrige midtjyske område er internationalt førende på erhvervsmæssige specialiseringer inden for fødevareerhvervet. Det gælder især på områderne fødevareanalyse og rådgivning, procesudstyr, forarbejdning af mælkeprodukter og ingredienser, samt forarbejdning af kød og ingredienser.

 

Fremadrettet fokus

Business Region Aarhus understøtter rekruttering af kvalificeret arbejdskraft for at sikre virksomhedernes videre vækst og udvikling. Der søges i særlig grad arbejdskraft med kort og mellemlang videregående uddannelser, fx industriteknikere, driftsledere og ingeniører. Desuden efterspørges medarbejdere med relevante efteruddannelser. Det er afgørende for at sikre et tilstrækkeligt udbud af kvalificerede medarbejdere. Fødevarebranchens tilbud om attraktive karriereveje på alle uddannelsesniveauer skal synliggøres, så flere unge vælger at beskæftige sig med fødevarer.

 

International branding

Den østjyske fødevareklynge har en helt særlig position i Danmark, hvilket skal promoveres international. Den danske fødevarefortælling er en mulighed og en platform for markedsføring af virksomhederne, der skal sikre fortsatte investeringer og tilstrækkelig rekruttering til fødevaresektoren i Business Region Aarhus. 

Læs mere her

 

 

Alliancer og samarbejde

Innovation og evnen til at samarbejde mellem virksomheder, videninstitutioner og myndigheder skal sikre, at de internationale virksomheder i Business Region Aarhus fortsat vil investere i området, samt skabe et stærkt grundlag for at små og mellemstore fødevarevirksomheder skaber vækst og arbejdspladser.

 

Læs mere om de konkrete projekter inden for "Fødevareklyngen" i Business Region Aarhus herunder og i oversigten over alle vores initiativer.

Markedsføring af Fødevareklyngen i Business Region Aarhus

Markedsføringen har til formål at positionere Business Region Aarhus som et førende internationalt fødevarehub over for især internationale fødevarerelaterede virksomheder, eksempelvis gennem besøgspakker.

 

Markedsføringsmaterialet er tilgængeligt på Business Region Aarhus' www.businessregionaarhus.com.

Læs materialet her

 

Summer School på Aarhus Universitet

Den nye internationale sommerskole ved Aarhus Universitet, Summer School Food & Ingredients, har fokus på det innovative fødevaresystem i Europa. Udover at skabe øget rekruttering af danske og internationale studerende til Aarhus Universitet er det også intentionen, at initiativet vil bidrage til at sikre topkvalificeret arbejdskraft til den danske fødevaresektor.

 

Fødevarevirksomheder som Arla og Danish Crown er blandt partnerne bag sommerskolen sammen med Business Region Aarhus, Region Midtjylland, Danish Food Cluster, Invest in Denmark og Future Food Innovation.
 

Læs mere her i brochuren

Diplomingeniøruddannelse i fødevareteknologi på Aarhus Universitet

En række virksomheder og organisationer har bidraget til udformningen af uddannelsen, der skal uddanne efterspurgt højtkvalificeret arbejdskraft med ingeniørkompetencer til fødevarebranchen. Diplomingeniøruddannelsen i Kemi og fødevareteknologi kombinerer ingeniørvidenskabelige fag inden for kemi og bioteknologi med et gennemgående fagligt fokus på fødevareteknologi.

 

Uddannelsesstart er september 2018.

 

Læs mere om uddannelsen her

 

 

Food Academy

Food Academy er en åben online platform, hvor udbydere af efter- og videreuddannelse til fødevarebranchen kan skabe synlighed og vidensnetværk. Platformen lanceres i 2018.

 

Læs mere om vores mange initiativer.

Netværksmøder med fokus på fødevarer

Virksomhederne i Business Region Aarhus står for godt 33% af den nationale fødevareeksport. Business Region Aarhus ønsker i samarbejde med Agro Food Park og erhvervsrådene i byregionens 12 østjyske kommuner at stimulere udvikling af nye innovationssamarbejder blandt virksomheder og institutioner inden for landbrugs- og fødevareområdet.

 

Derfor afholdes bl.a. netværksmøder, hvor deltagerne er med til at udvikle de innovative fødevareklynger. Det sjette netværksmøde ud af 12 foregår den 8. februar 2018 i Agro Food Park i Aarhus. Tilmelding: event@agrofoodpark.dk

 

Læs mere om Business Region Aarhus' initiativer inden for fødevareklyngen.

Engagefood

Engagefood er et projektet, der har til formål at give små og mellemstore fødevareproducenter adgang til specialiseret, professionel og forskningsbaseret hjælp til udvikling, nye relevante samarbejdspartnere, afsætning og eksport.

Læs mere om aktiviteterne i Engagefood under vores initiativer.

 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden





CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code