Gå til sidens indhold
 
17.08.2017

Ny mobil-ordning for erhvervsaffald i Østjylland

Borgmestrene i de 12 Business Region Aarhus-kommuner er enige om at arbejde for en fælles og en langt mere fleksibel ordning for aflevering af erhvervsaffald på de østjyske genbrugspladser. Harmoniseringen skal gøre det lettere for virksomhederne at få adgang til genbrugspladserne og er et skridt i retning mod en styrket business region, der arbejder sammen om tiltag, der giver merværdi for virksomhederne.
Når et håndværkerteam efter endt arbejdsdag på en byggeplads vender varevognen hjemad, er det ofte med en trailer fuld af byggeaffald. En masse bøvl, dyrt i transportomkostninger og ikke specielt miljøvenligt. 
 
"I dag er der krav om fast abonnement på mange genbrugspladser, for at byggevirksomhederne kan aflevere affaldet. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, da håndværkere typisk har opgaver i flere kommuner ad gangen og af kortere varighed end abonnementet rækker. Derfor nøjes byggevirksomhederne ofte med et enkelt abonnement på genbrugspladsen i egen hjemkommune. Det betyder, at affaldet skal med hjem, når byggepladsen ligger uden for kommunegrænsen," fortæller Claus Mulvad Madsen, indehaver af tømrerfirmaet Poul Nielsen A/S i Randers og medlem af regionalbestyrelsen i Dansk Byggeri. 
 
Business Region Aarhus har i samarbejde med Dansk Byggeri udarbejdet et forslag til en ny model for aflevering af erhvervsaffald, der vil gøre det lettere for virksomhederne.
I løbet af efteråret drøfter byråd og affaldsselskaber i Østjylland forslaget til ordningen, som åbner op for, at virksomheder via mobilen kan købe sig adgang til en række genbrugspladser i nærheden af de byggepladser, de arbejder på. Forslaget imødekommer også erhvervslivets ønske om adgang i tidsrummet kl. 7-18, da ordningen medfører at virksomhederne vil få adgang til en lang række genbrugspladser spredt over hele business regionen i dette tidsrum.
 
"Jeg føler mig overbevist om, at ordningen bliver godt modtaget, idet vi tager fat på et konkret ønske fra erhvervslivet. Nu skal de enkelte affaldsoperatører godkende forslaget, og vi håber, at den nye model kan indføres i starten af 2018, så håndværkerne kan arbejde mere effektivt og miljørigtigt," siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune og medlem af den politiske styregruppe i Business Region Aarhus. 
 
Taksten for aflevering af erhvervsaffald fastsættes af hver enkelt affaldsoperatør, og kan derfor variere fra kommune til kommune. 
 
Om Business Region Aarhus: 
Business Region Aarhus er det største danske vækstcenter uden for hovedstadsområdet, og arbejder for bedre rammebetingelser for virksomheder. Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg, Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus.

Kontaktinformation
Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune og medlem af den politiske styregruppe i Business Region Aarhus, mobil 3030 8224.
Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus, mobil 2372 1014.

Nyheder

 • 17.08.2017

  Ny mobil-ordning for erhvervsaffald i Østjylland

  Borgmestrene i de 12 Business Region Aarhus-kommuner er enige om at arbejde for en fælles og en langt mere fleksibel ordning for aflevering af erhvervsaffald på de østjyske genbrugspladser. Harmoniseringen skal gøre det lettere for virksomhederne at få adgang til genbrugspladserne og er et skridt i retning mod en styrket business region, der arbejder sammen om tiltag, der giver merværdi for virksomhederne.
 • 30.06.2017

  Jobfest i Østjylland

  Væksten har bidt sig fast i den østjyske millionby: Nye tal viser, at antallet af fuldtidsbeskæftigede østjyder i de 12 kommuner i Business Region Aarhus er steget markant med mere end 5 pct. svarende til 16.780 fuldtidsbeskæftigede de seneste syv år

 • 16.06.2017

  12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

  De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.
 • 16.06.2017

  Ingels: Hav mod til ikke at vælge standardløsningen

  Et engageret publikum i et tætpakket telt og en stærk pointe fra Bjarke Ingels om, at udviklingen af fremtidens byer, kræver, at der er politisk mod til at turde ikke at vælge standardløsninger
 • 12.06.2017

  Smag på Østjylland på Folkemødet

  Business Region Aarhus er endnu engang til stede på Folkemødet både med arrangementer og med teltet Det 3. Spor. Her kan gæsterne smage på spændende flydende specialiteter som Borgmesteren, Sekretæren, Journalisten og Politikeren - specialøl fra et Østjysk bryggeri - og 100 procent danskproduceret økologisk æblemost.
 • 07.06.2017

  12 danske borgmestre træder sammen i Global Parliament of Mayors

  De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. På tværs af landegrænser og nationaliteter forpligter borgmestre sig til at bidrage til at løse globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter. Derfor udveksler borgmestrene ideer og løsninger.
 • 22.05.2017

  Østjyder tager verdensstjernen Bjarke Ingels med til Folkemøde 2017

  Med venlig hilsen fra Business Region Aarhus får deltagerne på Folkemøde 2017 nu en gave. Den består af chancen for at opleve Danmarks største verdensstjerne, arkitekten Bjarke Ingels, fortælle unplugged om byer i fremtiden. Vi arvede vores byer af dem før os og skal aflevere dem til fremtiden. I mellemtiden er det opgaven at skabe ny værdi, oplevelser, nye institutioner og bymiljøer. Det kræver mod. Mod til at turde tænke det fantastiske i byerne for at flytte vores samfund ind i fremtiden.
 
 

Opdateret: 02.2.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar: Jane  Baad Jensen

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code