Gå til sidens indhold
 
16.06.2017

12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus har netop officielt underskrevet indmeldelsen i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. Det foregik, mens borgmestrene er til Folkemøde på Bornholm. Dermed har de 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

 

Verdens problemer er ifølge borgmestrene blevet så komplekse, at de kun kan løses lokalt. Her styrer bystyret. Derfor handler det om at udtænke og gentænke - og dele de gode løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.

 

"Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen. Vi oplever, at en stribe nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi og tage favntag med det, som er nødvendigt at få løst," sagde Jacob Bundsgaard, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Aarhus Kommune.

 

"Vores ambition er at give vores bidrag til løsninger som borgmestre og som byer. Når man ser på udviklingen rundt om i verden, så spiller byer en større og større rolle. Vi tror på, at vi på tværs af store og små byer sætter os sammen," sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:

 

"Vi melder os ind i Global Parliament of Mayors, fordi løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om evnen til at gøre noget, om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne med borgmestrene i spidsen. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud," sagde Jacob Bundsgaard.

 

"Byer og netværk af byer i business regioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder f.eks., når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling," siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

 

Derefter afholdt borgmestrene en quiz i at pege på flest ideer som andre byer / kommuner i Danmark og resten af verden har fået – og som er værd at kopiere.

 

Fotos kan downloades her Kreditering: Business Region Aarhus. 
Kreditering: Business Region Aarhus.  

 

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg,

Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus
 

Yderligere oplysninger:

Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs 2016 5414

Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

Link til denne side

Nyheder

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 • 17.01.2018

  Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

  Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.
 • 27.12.2017

  Østjylland fejrer nytår med jobbrag

  De 12 østjyske kommuner cementerer positionen som Danmarks stærkeste vækstlokomotiv uden for hovedstadsområdet, ifølge nye tal fra Business Region Aarhus. Alene i det seneste år er der skabt 7.000 nye fuldtidsstillinger i den private sektor. Det svarer til en vækst på tre pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 pct. Med ca. 450.000 lønmodtagerjob er antallet af job større, end før finanskrisen satte ind i 2008. Det er det hidtil højeste niveau i landsdelen, og samtidig er Østjylland den første vækstregion uden for hovedstadsområdet, der er kommet igennem finanskrisen. Det er eksportvirksomhederne, der driver væksten.
 • 22.12.2017

  Stor ros til Regeringen og DF: Finanslov vedtaget - E45 tættere på udvidelse

  Folketinget har i dag vedtaget Finansloven, og derfor er VVM-undersøgelserne for Østjyske Motorvej E45 også vedtaget. Dermed er udvidelsen af E45 kommet endnu et skridt nærmere. Business Region Aarhus roser Regeringen og DF for at have sikret midlerne til VVM-undersøgelserne under finanslovsforliget.
 • 08.12.2017

  Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

  Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Der afsættes 78 mio. kr. til undersøgelserne.
 • 30.10.2017

  1.325 elever deltager i innovationssamarbejder med 50 østjyske virksomheder

  Business Region Aarhus fokuserer i Hop-In ugen (Hands On Production – Innovation New Ideas) i uge 44 på at give folkeskoleelever fra 6. og 7. klassetrin mulighed at arbejde sammen med lokale virksomheder om en praktisk opgave med relevans for elevernes hverdag, ligesom de møder rollemodeller fra erhvervsskolerne. Lærerne efteruddannes undervejs, og også forældrene inddrages i forløbet, der afsluttes med en konkurrence. Konceptet, der skal medvirke til at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, er udviklet af Hedensted Kommune og bredes i 2017 ud i Skanderborg, Odder og Syddjurs Kommuner. I alt deltager 1.325 elever og 50 virksomheder. Finansminister Kristian Jensen (V) løftede sløret for årets opgave til eleverne i i Hedensted Kommune i dag sammen med borgmester Kirsten Terkilsen.
 • 23.10.2017

  Deltag i temamøde om digitalisering

  Hvad gør digitaliseringen ved virksomheder og samfund? Det er fokus til temamødet onsdag d. 8. november 2017, hvor Business Region Aarhus har fornøjelsen af at præsentere digitaliseringsekspert Alexander Goldman.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code