Gå til sidens indhold
 
16.06.2017

12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus har netop officielt underskrevet indmeldelsen i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. Det foregik, mens borgmestrene er til Folkemøde på Bornholm. Dermed har de 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

 

Verdens problemer er ifølge borgmestrene blevet så komplekse, at de kun kan løses lokalt. Her styrer bystyret. Derfor handler det om at udtænke og gentænke - og dele de gode løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.

 

"Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen. Vi oplever, at en stribe nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi og tage favntag med det, som er nødvendigt at få løst," sagde Jacob Bundsgaard, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Aarhus Kommune.

 

"Vores ambition er at give vores bidrag til løsninger som borgmestre og som byer. Når man ser på udviklingen rundt om i verden, så spiller byer en større og større rolle. Vi tror på, at vi på tværs af store og små byer sætter os sammen," sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:

 

"Vi melder os ind i Global Parliament of Mayors, fordi løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om evnen til at gøre noget, om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne med borgmestrene i spidsen. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud," sagde Jacob Bundsgaard.

 

"Byer og netværk af byer i business regioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder f.eks., når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling," siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

 

Derefter afholdt borgmestrene en quiz i at pege på flest ideer som andre byer / kommuner i Danmark og resten af verden har fået – og som er værd at kopiere.

 

Fotos kan downloades her Kreditering: Business Region Aarhus. 
Kreditering: Business Region Aarhus.  

 

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg,

Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus
 

Yderligere oplysninger:

Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs 2016 5414

Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

Link til denne side

Nyheder

 • 23.10.2017

  Deltag i temamøde om digitalisering

  Hvad gør digitaliseringen ved virksomheder og samfund? Det er fokus til temamødet onsdag d. 8. november 2017, hvor Business Region Aarhus har fornøjelsen af at præsentere digitaliseringsekspert Alexander Goldman.
 • 10.10.2017

  Gennem samarbejde kan østjysk eksport nå nye højder

  Kun 6 procent af de danske virksomheder står for over halvdelen af den samlede eksport i landet. Samtidig er det netop eksporten, som vi skal leve af. Derfor mødtes virksomheder, uddannelsesinstitutioner og politikere til ØSTJYSK TOPMØDE på Grundfos den 9. oktober 2017. Her fik de inspiration til netop at arbejde mere målrettet for at øge andelen af eksportvirksomheder i Østjylland.
 • 02.09.2017

  Deltag i Østjysk Topmøde 2017

  Vær med, når indflydelsesrige beslutningstagere fra erhvervsliv, uddannelse/forskning og politik drøfter muligheder på den globale markedsplads. Få indsigt i bundlinjer, digitale kompetencer og fremtidens produktion, når Business Region Aarhus holder sit årlige topmøde.
 • 02.09.2017

  Food Festival 2017-åbningsdebat: Tættere samspil mellem erhvervsliv og uddannelse skal sikre adgang til fremtidens arbejdskraft

  Food Festival 2017 blev åbnet med en paneldebat om kompetencer, uddannelser og fødevarejob med titlen: ”Fødevareerhverv i verdensklasse – også i fremtiden? Tættere samspil mellem erhvervslivet og uddannelserne, og målretning af både uddannelser og efteruddannelser i forhold til erhvervslivets behov var et gennemgående tema. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) stod for den officielle åbning af debatten, som Business Region Aarhus, Region Midtjylland, Food Organisation of Denmark, Food Nation og Danish Food Cluster havde arrangeret.
 • 23.08.2017

  Stor ros til Regeringen

  Borgmestrene i Business Region Aarhus roser regeringen for at igangsætte en VVM-undersøgelse for udvidelsen af E45 og opfordrer til, at strækningen til Randers også inddrages. Også stor tak til Østjyllands borgere og alle vores samarbejdspartnere, som i flere år har medvirket til at vise konsekvenserne af den store og stigende trængsel på E45.
 • 22.08.2017

  Erhvervspolitisk debat: Fødevareerhverv i verdensklasse - også i fremtiden?

  Fødevareerhvervets topledere indleder sammen med østjyske politikere FOOD Festival den 1. september 2017 med en debat om kompetencer, uddannelser og fødevarejob. Debatten åbnes af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og tager afsæt i nye tal, som viser, at der over de seneste 15 år er sket et markant skift inden for fødevaresektoren: jobbene er blevet langt mere videntunge. Tallene viser også, at beskæftigelsen inden for fødevareerhvervet fra 2012 har fundet et stabilt niveau og været svagt stigende siden.
 • 22.08.2017

  40 - men ikke for fed

  Pendlere, erhvervsliv og de østjyske borgmestre mødtes i dag på E45 rasteplads Ejer Bavnehøj Øst for at fejre, at det er 40 år siden, at den første strækning af E45 Østjyske Motorvej blev indviet, og at udvidelsen af E45 med det 3. spor er igangsat på strækningen Skanderborg S. – Aarhus S.

 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar: Jane  Baad Jensen

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code