Gå til sidens indhold
 
16.06.2017

12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus har netop officielt underskrevet indmeldelsen i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. Det foregik, mens borgmestrene er til Folkemøde på Bornholm. Dermed har de 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

 

Verdens problemer er ifølge borgmestrene blevet så komplekse, at de kun kan løses lokalt. Her styrer bystyret. Derfor handler det om at udtænke og gentænke - og dele de gode løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.

 

"Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen. Vi oplever, at en stribe nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi og tage favntag med det, som er nødvendigt at få løst," sagde Jacob Bundsgaard, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Aarhus Kommune.

 

"Vores ambition er at give vores bidrag til løsninger som borgmestre og som byer. Når man ser på udviklingen rundt om i verden, så spiller byer en større og større rolle. Vi tror på, at vi på tværs af store og små byer sætter os sammen," sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:

 

"Vi melder os ind i Global Parliament of Mayors, fordi løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om evnen til at gøre noget, om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne med borgmestrene i spidsen. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud," sagde Jacob Bundsgaard.

 

"Byer og netværk af byer i business regioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder f.eks., når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling," siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

 

Derefter afholdt borgmestrene en quiz i at pege på flest ideer som andre byer / kommuner i Danmark og resten af verden har fået – og som er værd at kopiere.

 

Fotos kan downloades her Kreditering: Business Region Aarhus. 
Kreditering: Business Region Aarhus.  

 

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg,

Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus
 

Yderligere oplysninger:

Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs 2016 5414

Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

Link til denne side

Nyheder

 • 20.05.2018

  Join the Talent Day in the Food Cluster

  Do you study either at a university, a university college, or a business academy – or maybe you have graduated recently? Most importantly - you see a career opportunity in the food cluster. Get interesting presentations as well as the opportunity to meet a number of strong and powerful companies. It's for free!
 • 02.05.2018

  Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


  Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.
 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code