Gå til sidens indhold
 
16.06.2017

12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus har netop officielt underskrevet indmeldelsen i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. Det foregik, mens borgmestrene er til Folkemøde på Bornholm. Dermed har de 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

 

Verdens problemer er ifølge borgmestrene blevet så komplekse, at de kun kan løses lokalt. Her styrer bystyret. Derfor handler det om at udtænke og gentænke - og dele de gode løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.

 

"Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen. Vi oplever, at en stribe nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi og tage favntag med det, som er nødvendigt at få løst," sagde Jacob Bundsgaard, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Aarhus Kommune.

 

"Vores ambition er at give vores bidrag til løsninger som borgmestre og som byer. Når man ser på udviklingen rundt om i verden, så spiller byer en større og større rolle. Vi tror på, at vi på tværs af store og små byer sætter os sammen," sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:

 

"Vi melder os ind i Global Parliament of Mayors, fordi løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om evnen til at gøre noget, om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne med borgmestrene i spidsen. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud," sagde Jacob Bundsgaard.

 

"Byer og netværk af byer i business regioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder f.eks., når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling," siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

 

Derefter afholdt borgmestrene en quiz i at pege på flest ideer som andre byer / kommuner i Danmark og resten af verden har fået – og som er værd at kopiere.

 

Fotos kan downloades her Kreditering: Business Region Aarhus. 
Kreditering: Business Region Aarhus.  

 

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg,

Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus
 

Yderligere oplysninger:

Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs 2016 5414

Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

Link til denne side

Nyheder

 • 17.08.2017

  Ny mobil-ordning for erhvervsaffald i Østjylland

  Borgmestrene i de 12 Business Region Aarhus-kommuner er enige om at arbejde for en fælles og en langt mere fleksibel ordning for aflevering af erhvervsaffald på de østjyske genbrugspladser. Harmoniseringen skal gøre det lettere for virksomhederne at få adgang til genbrugspladserne og er et skridt i retning mod en styrket business region, der arbejder sammen om tiltag, der giver merværdi for virksomhederne.
 • 30.06.2017

  Jobfest i Østjylland

  Væksten har bidt sig fast i den østjyske millionby: Nye tal viser, at antallet af fuldtidsbeskæftigede østjyder i de 12 kommuner i Business Region Aarhus er steget markant med mere end 5 pct. svarende til 16.780 fuldtidsbeskæftigede de seneste syv år

 • 16.06.2017

  12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

  De 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.
 • 16.06.2017

  Ingels: Hav mod til ikke at vælge standardløsningen

  Et engageret publikum i et tætpakket telt og en stærk pointe fra Bjarke Ingels om, at udviklingen af fremtidens byer, kræver, at der er politisk mod til at turde ikke at vælge standardløsninger
 • 12.06.2017

  Smag på Østjylland på Folkemødet

  Business Region Aarhus er endnu engang til stede på Folkemødet både med arrangementer og med teltet Det 3. Spor. Her kan gæsterne smage på spændende flydende specialiteter som Borgmesteren, Sekretæren, Journalisten og Politikeren - specialøl fra et Østjysk bryggeri - og 100 procent danskproduceret økologisk æblemost.
 • 07.06.2017

  12 danske borgmestre træder sammen i Global Parliament of Mayors

  De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. På tværs af landegrænser og nationaliteter forpligter borgmestre sig til at bidrage til at løse globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter. Derfor udveksler borgmestrene ideer og løsninger.
 • 22.05.2017

  Østjyder tager verdensstjernen Bjarke Ingels med til Folkemøde 2017

  Med venlig hilsen fra Business Region Aarhus får deltagerne på Folkemøde 2017 nu en gave. Den består af chancen for at opleve Danmarks største verdensstjerne, arkitekten Bjarke Ingels, fortælle unplugged om byer i fremtiden. Vi arvede vores byer af dem før os og skal aflevere dem til fremtiden. I mellemtiden er det opgaven at skabe ny værdi, oplevelser, nye institutioner og bymiljøer. Det kræver mod. Mod til at turde tænke det fantastiske i byerne for at flytte vores samfund ind i fremtiden.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar: Jane  Baad Jensen

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code