Gå til sidens indhold
 
12.06.2017

Smag på Østjylland på Folkemødet

Business Region Aarhus er endnu engang til stede på Folkemødet både med arrangementer og med teltet Det 3. Spor. Her kan gæsterne smage på spændende flydende specialiteter som Borgmesteren, Sekretæren, Journalisten og Politikeren - specialøl fra et Østjysk bryggeri - og 100 procent danskproduceret økologisk æblemost.
Hjertet af den danske fødevareklynge ligger i Østjylland, hvor virksomheder og vækstmiljøer er førende på viden, produktion og kompetencer.Mere end 33 procent af den samlede danske eksport på fødevareområdet produceres her. Derfor er det oplagt at forkæle Folkemødets gæster med smagsprøver på de østjyske fødevareproducenters høje kvalitet.
Business Region Aarhus' telt byder på smagsprøver fra bryggeriet Syndikatet, som har indtaget landet med spændende personificerede øl som Politikeren, Agenten og Havfruen, og fra Mariendalmosteri, som med sin egen økologiske plantage fremstiller spændende æblemost.
 
"Vi har en økologisk plantage med 1.000 æbletræer, men det er slet ikke nok til den mængde most, vi producerer. Derfor opkøber vi frugt fra forskellige andre steder i landet, så alle vores produkter er 100 procent danske," fortæller Anette Bjørnholt, ejer af mosteriet på Djursland.
Gæsterne i Det 3. Spor kan smage på en økologisk æblemost, en lyserød æblemost med et syrligt strejf af ribs og en mild æblemost fra en treliters bag in box. Alt fra mosteriet Mariendalmosteriet består af 100 procent frugt - uden tilsætning af hverken vand eller sukker.
 
Smag på Politikeren og Borgmesteren
I 2010 vandt Jonas Jacobsen det skandinaviske mesterskab i håndbryg og året efter lancerede han i samarbejde med Randers Bryghus vinderøllen "Direktøren". Herefter fulgte en hel række af øl med personlighed, der kan købes i diverse specialbutikker landet over. Syndikatet hører hjemme i Auning på Djursland.
 
"Personificeringen er en sjov måde at kende øllene fra hinanden, og på hver etiket er der en historie som relaterer til navnet, tegningen på etiketten og øllens smag," fortæller Jonas Jacobsen, grundlægger af bryggeriet Syndikatet.
 
På Folkemødet 2017 kan man få en smagsprøve på Borgmesteren; en kraftig maltøl med hvede- og chokolademalt, Sekretæren; en belgisk inspireret, sød og frugtig øl, Politikeren; den idealistiske frokostøl på kun 2.7 procent, så dømmekraften bevares, og den nye, Journalisten; Syndikatets første single hop pale ale.
 
Teltet "Det 3. Spor" holder åbent torsdag kl. 12.00 - 24.00 og fredag kl. 10.00 - 22.00 og er beliggende i Havnegade 22 i Allinge.
   
Kontaktinformation
Jane Baad Jensen, Sekretariatschef, Business Region Aarhus, tlf. 23 72 10 14


 
 
Link til denne side

Nyheder

 • 20.05.2018

  Join the Talent Day in the Food Cluster

  Do you study either at a university, a university college, or a business academy – or maybe you have graduated recently? Most importantly - you see a career opportunity in the food cluster. Get interesting presentations as well as the opportunity to meet a number of strong and powerful companies. It's for free!
 • 02.05.2018

  Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


  Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.
 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 
 

Opdateret: 12.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code