Gå til sidens indhold
 
12.06.2017

Smag på Østjylland på Folkemødet

Business Region Aarhus er endnu engang til stede på Folkemødet både med arrangementer og med teltet Det 3. Spor. Her kan gæsterne smage på spændende flydende specialiteter som Borgmesteren, Sekretæren, Journalisten og Politikeren - specialøl fra et Østjysk bryggeri - og 100 procent danskproduceret økologisk æblemost.
Hjertet af den danske fødevareklynge ligger i Østjylland, hvor virksomheder og vækstmiljøer er førende på viden, produktion og kompetencer.Mere end 33 procent af den samlede danske eksport på fødevareområdet produceres her. Derfor er det oplagt at forkæle Folkemødets gæster med smagsprøver på de østjyske fødevareproducenters høje kvalitet.
Business Region Aarhus' telt byder på smagsprøver fra bryggeriet Syndikatet, som har indtaget landet med spændende personificerede øl som Politikeren, Agenten og Havfruen, og fra Mariendalmosteri, som med sin egen økologiske plantage fremstiller spændende æblemost.
 
"Vi har en økologisk plantage med 1.000 æbletræer, men det er slet ikke nok til den mængde most, vi producerer. Derfor opkøber vi frugt fra forskellige andre steder i landet, så alle vores produkter er 100 procent danske," fortæller Anette Bjørnholt, ejer af mosteriet på Djursland.
Gæsterne i Det 3. Spor kan smage på en økologisk æblemost, en lyserød æblemost med et syrligt strejf af ribs og en mild æblemost fra en treliters bag in box. Alt fra mosteriet Mariendalmosteriet består af 100 procent frugt - uden tilsætning af hverken vand eller sukker.
 
Smag på Politikeren og Borgmesteren
I 2010 vandt Jonas Jacobsen det skandinaviske mesterskab i håndbryg og året efter lancerede han i samarbejde med Randers Bryghus vinderøllen "Direktøren". Herefter fulgte en hel række af øl med personlighed, der kan købes i diverse specialbutikker landet over. Syndikatet hører hjemme i Auning på Djursland.
 
"Personificeringen er en sjov måde at kende øllene fra hinanden, og på hver etiket er der en historie som relaterer til navnet, tegningen på etiketten og øllens smag," fortæller Jonas Jacobsen, grundlægger af bryggeriet Syndikatet.
 
På Folkemødet 2017 kan man få en smagsprøve på Borgmesteren; en kraftig maltøl med hvede- og chokolademalt, Sekretæren; en belgisk inspireret, sød og frugtig øl, Politikeren; den idealistiske frokostøl på kun 2.7 procent, så dømmekraften bevares, og den nye, Journalisten; Syndikatets første single hop pale ale.
 
Teltet "Det 3. Spor" holder åbent torsdag kl. 12.00 - 24.00 og fredag kl. 10.00 - 22.00 og er beliggende i Havnegade 22 i Allinge.
   
Kontaktinformation
Jane Baad Jensen, Sekretariatschef, Business Region Aarhus, tlf. 23 72 10 14


 
 
Link til denne side

Nyheder

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 • 17.01.2018

  Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

  Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.
 • 27.12.2017

  Østjylland fejrer nytår med jobbrag

  De 12 østjyske kommuner cementerer positionen som Danmarks stærkeste vækstlokomotiv uden for hovedstadsområdet, ifølge nye tal fra Business Region Aarhus. Alene i det seneste år er der skabt 7.000 nye fuldtidsstillinger i den private sektor. Det svarer til en vækst på tre pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 pct. Med ca. 450.000 lønmodtagerjob er antallet af job større, end før finanskrisen satte ind i 2008. Det er det hidtil højeste niveau i landsdelen, og samtidig er Østjylland den første vækstregion uden for hovedstadsområdet, der er kommet igennem finanskrisen. Det er eksportvirksomhederne, der driver væksten.
 • 22.12.2017

  Stor ros til Regeringen og DF: Finanslov vedtaget - E45 tættere på udvidelse

  Folketinget har i dag vedtaget Finansloven, og derfor er VVM-undersøgelserne for Østjyske Motorvej E45 også vedtaget. Dermed er udvidelsen af E45 kommet endnu et skridt nærmere. Business Region Aarhus roser Regeringen og DF for at have sikret midlerne til VVM-undersøgelserne under finanslovsforliget.
 • 08.12.2017

  Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

  Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Der afsættes 78 mio. kr. til undersøgelserne.
 • 30.10.2017

  1.325 elever deltager i innovationssamarbejder med 50 østjyske virksomheder

  Business Region Aarhus fokuserer i Hop-In ugen (Hands On Production – Innovation New Ideas) i uge 44 på at give folkeskoleelever fra 6. og 7. klassetrin mulighed at arbejde sammen med lokale virksomheder om en praktisk opgave med relevans for elevernes hverdag, ligesom de møder rollemodeller fra erhvervsskolerne. Lærerne efteruddannes undervejs, og også forældrene inddrages i forløbet, der afsluttes med en konkurrence. Konceptet, der skal medvirke til at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, er udviklet af Hedensted Kommune og bredes i 2017 ud i Skanderborg, Odder og Syddjurs Kommuner. I alt deltager 1.325 elever og 50 virksomheder. Finansminister Kristian Jensen (V) løftede sløret for årets opgave til eleverne i i Hedensted Kommune i dag sammen med borgmester Kirsten Terkilsen.
 • 23.10.2017

  Deltag i temamøde om digitalisering

  Hvad gør digitaliseringen ved virksomheder og samfund? Det er fokus til temamødet onsdag d. 8. november 2017, hvor Business Region Aarhus har fornøjelsen af at præsentere digitaliseringsekspert Alexander Goldman.
 
 

Opdateret: 12.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code