Gå til sidens indhold
 
12.06.2017

Smag på Østjylland på Folkemødet

Business Region Aarhus er endnu engang til stede på Folkemødet både med arrangementer og med teltet Det 3. Spor. Her kan gæsterne smage på spændende flydende specialiteter som Borgmesteren, Sekretæren, Journalisten og Politikeren - specialøl fra et Østjysk bryggeri - og 100 procent danskproduceret økologisk æblemost.
Hjertet af den danske fødevareklynge ligger i Østjylland, hvor virksomheder og vækstmiljøer er førende på viden, produktion og kompetencer.Mere end 33 procent af den samlede danske eksport på fødevareområdet produceres her. Derfor er det oplagt at forkæle Folkemødets gæster med smagsprøver på de østjyske fødevareproducenters høje kvalitet.
Business Region Aarhus' telt byder på smagsprøver fra bryggeriet Syndikatet, som har indtaget landet med spændende personificerede øl som Politikeren, Agenten og Havfruen, og fra Mariendalmosteri, som med sin egen økologiske plantage fremstiller spændende æblemost.
 
"Vi har en økologisk plantage med 1.000 æbletræer, men det er slet ikke nok til den mængde most, vi producerer. Derfor opkøber vi frugt fra forskellige andre steder i landet, så alle vores produkter er 100 procent danske," fortæller Anette Bjørnholt, ejer af mosteriet på Djursland.
Gæsterne i Det 3. Spor kan smage på en økologisk æblemost, en lyserød æblemost med et syrligt strejf af ribs og en mild æblemost fra en treliters bag in box. Alt fra mosteriet Mariendalmosteriet består af 100 procent frugt - uden tilsætning af hverken vand eller sukker.
 
Smag på Politikeren og Borgmesteren
I 2010 vandt Jonas Jacobsen det skandinaviske mesterskab i håndbryg og året efter lancerede han i samarbejde med Randers Bryghus vinderøllen "Direktøren". Herefter fulgte en hel række af øl med personlighed, der kan købes i diverse specialbutikker landet over. Syndikatet hører hjemme i Auning på Djursland.
 
"Personificeringen er en sjov måde at kende øllene fra hinanden, og på hver etiket er der en historie som relaterer til navnet, tegningen på etiketten og øllens smag," fortæller Jonas Jacobsen, grundlægger af bryggeriet Syndikatet.
 
På Folkemødet 2017 kan man få en smagsprøve på Borgmesteren; en kraftig maltøl med hvede- og chokolademalt, Sekretæren; en belgisk inspireret, sød og frugtig øl, Politikeren; den idealistiske frokostøl på kun 2.7 procent, så dømmekraften bevares, og den nye, Journalisten; Syndikatets første single hop pale ale.
 
Teltet "Det 3. Spor" holder åbent torsdag kl. 12.00 - 24.00 og fredag kl. 10.00 - 22.00 og er beliggende i Havnegade 22 i Allinge.
   
Kontaktinformation
Jane Baad Jensen, Sekretariatschef, Business Region Aarhus, tlf. 23 72 10 14


 
 
Link til denne side

Nyheder

 • 23.10.2017

  Deltag i temamøde om digitalisering

  Hvad gør digitaliseringen ved virksomheder og samfund? Det er fokus til temamødet onsdag d. 8. november 2017, hvor Business Region Aarhus har fornøjelsen af at præsentere digitaliseringsekspert Alexander Goldman.
 • 10.10.2017

  Gennem samarbejde kan østjysk eksport nå nye højder

  Kun 6 procent af de danske virksomheder står for over halvdelen af den samlede eksport i landet. Samtidig er det netop eksporten, som vi skal leve af. Derfor mødtes virksomheder, uddannelsesinstitutioner og politikere til ØSTJYSK TOPMØDE på Grundfos den 9. oktober 2017. Her fik de inspiration til netop at arbejde mere målrettet for at øge andelen af eksportvirksomheder i Østjylland.
 • 02.09.2017

  Deltag i Østjysk Topmøde 2017

  Vær med, når indflydelsesrige beslutningstagere fra erhvervsliv, uddannelse/forskning og politik drøfter muligheder på den globale markedsplads. Få indsigt i bundlinjer, digitale kompetencer og fremtidens produktion, når Business Region Aarhus holder sit årlige topmøde.
 • 02.09.2017

  Food Festival 2017-åbningsdebat: Tættere samspil mellem erhvervsliv og uddannelse skal sikre adgang til fremtidens arbejdskraft

  Food Festival 2017 blev åbnet med en paneldebat om kompetencer, uddannelser og fødevarejob med titlen: ”Fødevareerhverv i verdensklasse – også i fremtiden? Tættere samspil mellem erhvervslivet og uddannelserne, og målretning af både uddannelser og efteruddannelser i forhold til erhvervslivets behov var et gennemgående tema. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) stod for den officielle åbning af debatten, som Business Region Aarhus, Region Midtjylland, Food Organisation of Denmark, Food Nation og Danish Food Cluster havde arrangeret.
 • 23.08.2017

  Stor ros til Regeringen

  Borgmestrene i Business Region Aarhus roser regeringen for at igangsætte en VVM-undersøgelse for udvidelsen af E45 og opfordrer til, at strækningen til Randers også inddrages. Også stor tak til Østjyllands borgere og alle vores samarbejdspartnere, som i flere år har medvirket til at vise konsekvenserne af den store og stigende trængsel på E45.
 • 22.08.2017

  Erhvervspolitisk debat: Fødevareerhverv i verdensklasse - også i fremtiden?

  Fødevareerhvervets topledere indleder sammen med østjyske politikere FOOD Festival den 1. september 2017 med en debat om kompetencer, uddannelser og fødevarejob. Debatten åbnes af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og tager afsæt i nye tal, som viser, at der over de seneste 15 år er sket et markant skift inden for fødevaresektoren: jobbene er blevet langt mere videntunge. Tallene viser også, at beskæftigelsen inden for fødevareerhvervet fra 2012 har fundet et stabilt niveau og været svagt stigende siden.
 • 22.08.2017

  40 - men ikke for fed

  Pendlere, erhvervsliv og de østjyske borgmestre mødtes i dag på E45 rasteplads Ejer Bavnehøj Øst for at fejre, at det er 40 år siden, at den første strækning af E45 Østjyske Motorvej blev indviet, og at udvidelsen af E45 med det 3. spor er igangsat på strækningen Skanderborg S. – Aarhus S.

 
 

Opdateret: 12.6.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar: Jane  Baad Jensen

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code