Gå til sidens indhold
 
08.12.2017

Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Der afsættes 78 mio. kr. til undersøgelserne.

VVM-undersøgelsen indeholder bl.a. skitseprojekt, miljøvurdering, økonomioverslag, udførelsesplan og vurdering af samfundsøkonomi, der danner grundlag for en beslutning i Folketinget om en udvidelse af Østjyske Motorvej E45.

Formand for Business Region Aarhus, borgmester Claus Wistoft udtaler:
”Vi er kommet et skridt tættere på, at E45 bliver udvidet fra fire til seks spor med VVM-undersøgelserne af Østjyske Motorvej E45. Politisk vedtages nemlig kun VVM-undersøgelser, hvis partierne også mener, at motorvejen skal udvides. Der er derfor stor grund til at rose Regeringen og Dansk Folkeparti for beslutningen.”

Claus Wistoft fortsætter: ”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med virksomheder og borgere om at sikre, at vi nu er kommet så langt med udvidelsen af E45. Vi er også meget glade for, at partierne har lyttet til Østjylland, der er den største vækstregion uden for hovedstadsområdet. Hvert år stiger trafikken markant, og flere steder er der tale om en kritisk, daglig trængsel. Om få år vil flere strækninger være endnu mere belastet, hvis vi ikke udvider motorvejen. Derfor er det helt rigtigt og udtryk for rettidig omhu, at VVM-undersøgelserne nu er blevet vedtaget, så vi senere også kan få vedtaget en egentlig udvidelse fra fire til seks spor på strækningerne.”

Yderligere oplysninger:

Formandskabet for Business Region Aarhus v. borgmester Claus Wistoft, 20165414, borgmester Peter Sørensen, 2366 6621, og borgmester Jacob Bundsgaard, 89402100.

Business Region Aarhus består af 12 østjyske kommuner, 1 million borgere og en halv million arbejdspladser. Den østjyske millionby er landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for eksempel for over 20 procent af landets industrieksport. Blandt regionens styrker er informations- og kommunikationsteknologi, produktion og innovation af fødevarer og klog industriproduktion. 

Bonusinfo

I Finansloven for 2017 blev der afsat 524 mio. kr. til udvidelse fra fire til seks spor på E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S. Udvidelsen sker ved at inddrage den forholdsvis brede midterrabat, der er på strækningen. Udvidelsen forventes færdig i 2019.

Link til denne side

Nyheder

 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 • 17.01.2018

  Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

  Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.
 • 27.12.2017

  Østjylland fejrer nytår med jobbrag

  De 12 østjyske kommuner cementerer positionen som Danmarks stærkeste vækstlokomotiv uden for hovedstadsområdet, ifølge nye tal fra Business Region Aarhus. Alene i det seneste år er der skabt 7.000 nye fuldtidsstillinger i den private sektor. Det svarer til en vækst på tre pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 pct. Med ca. 450.000 lønmodtagerjob er antallet af job større, end før finanskrisen satte ind i 2008. Det er det hidtil højeste niveau i landsdelen, og samtidig er Østjylland den første vækstregion uden for hovedstadsområdet, der er kommet igennem finanskrisen. Det er eksportvirksomhederne, der driver væksten.
 • 22.12.2017

  Stor ros til Regeringen og DF: Finanslov vedtaget - E45 tættere på udvidelse

  Folketinget har i dag vedtaget Finansloven, og derfor er VVM-undersøgelserne for Østjyske Motorvej E45 også vedtaget. Dermed er udvidelsen af E45 kommet endnu et skridt nærmere. Business Region Aarhus roser Regeringen og DF for at have sikret midlerne til VVM-undersøgelserne under finanslovsforliget.
 • 08.12.2017

  Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

  Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Der afsættes 78 mio. kr. til undersøgelserne.
 
 

Opdateret: 08.12.2017

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code