Gå til sidens indhold
 
08.12.2017

Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Der afsættes 78 mio. kr. til undersøgelserne.

VVM-undersøgelsen indeholder bl.a. skitseprojekt, miljøvurdering, økonomioverslag, udførelsesplan og vurdering af samfundsøkonomi, der danner grundlag for en beslutning i Folketinget om en udvidelse af Østjyske Motorvej E45.

Formand for Business Region Aarhus, borgmester Claus Wistoft udtaler:
”Vi er kommet et skridt tættere på, at E45 bliver udvidet fra fire til seks spor med VVM-undersøgelserne af Østjyske Motorvej E45. Politisk vedtages nemlig kun VVM-undersøgelser, hvis partierne også mener, at motorvejen skal udvides. Der er derfor stor grund til at rose Regeringen og Dansk Folkeparti for beslutningen.”

Claus Wistoft fortsætter: ”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med virksomheder og borgere om at sikre, at vi nu er kommet så langt med udvidelsen af E45. Vi er også meget glade for, at partierne har lyttet til Østjylland, der er den største vækstregion uden for hovedstadsområdet. Hvert år stiger trafikken markant, og flere steder er der tale om en kritisk, daglig trængsel. Om få år vil flere strækninger være endnu mere belastet, hvis vi ikke udvider motorvejen. Derfor er det helt rigtigt og udtryk for rettidig omhu, at VVM-undersøgelserne nu er blevet vedtaget, så vi senere også kan få vedtaget en egentlig udvidelse fra fire til seks spor på strækningerne.”

Yderligere oplysninger:

Formandskabet for Business Region Aarhus v. borgmester Claus Wistoft, 20165414, borgmester Peter Sørensen, 2366 6621, og borgmester Jacob Bundsgaard, 89402100.

Business Region Aarhus består af 12 østjyske kommuner, 1 million borgere og en halv million arbejdspladser. Den østjyske millionby er landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for eksempel for over 20 procent af landets industrieksport. Blandt regionens styrker er informations- og kommunikationsteknologi, produktion og innovation af fødevarer og klog industriproduktion. 

Bonusinfo

I Finansloven for 2017 blev der afsat 524 mio. kr. til udvidelse fra fire til seks spor på E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S. Udvidelsen sker ved at inddrage den forholdsvis brede midterrabat, der er på strækningen. Udvidelsen forventes færdig i 2019.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.05.2018

  Join the Talent Day in the Food Cluster

  Do you study either at a university, a university college, or a business academy – or maybe you have graduated recently? Most importantly - you see a career opportunity in the food cluster. Get interesting presentations as well as the opportunity to meet a number of strong and powerful companies. It's for free!
 • 02.05.2018

  Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


  Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.
 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code