Gå til sidens indhold
 
17.01.2018

Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.

”Der er grund til at rose Regeringen for at flytte uddannelses- og arbejdspladser til Viborg, Randers, Favrskov, Aarhus, Horsens, Silkeborg og Hedensted. Det er velbegrundet at flytte enhver af de pågældende styrelser, arbejds -og uddannelsespladser til kommunerne i Østjylland. Der er et stort potentiale for samarbejde mellem det østjyske erhvervsliv og uddannelser, som de statslige arbejdspladser i høj grad kan understøtte,” siger borgmester i Horsens Peter Sørensen på vegne af formandskabet i Business Region Aarhus.

”Udflytningen af arbejdspladserne vil også styrke væksten i Østjylland og på den måde bidrage til, at den økonomiske fremgang kan fortsætte i vores region,” siger han og fortsætter:

”Mange virksomheder oplever nemlig i øjeblikket, hvor svært det er at rekruttere medarbejdere. Men når der er stor alsidighed i antallet af arbejdspladser, så stiger interessen for at bosætte sig. Vi er derfor sikre på, at spændende statslige arbejdspladser vil styrke mulighederne for at rekruttere yderligere medarbejdere til vores virksomheder i regionen. Vi glæder os til at byde medarbejdere i de statslige arbejdspladser velkommen til byregionen, som jo også byder på mange muligheder for ægtefællerne.”

”Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen på tværs af kommuner for at sikre, at Business Region Aarhus fik andel i udflytning af statslige arbejdspladser,” slutter Peter Sørensen.

Faktaboks fra www.regeringen.dk

I Favrskov (Hadsten): Dele af Arbejdstilsynet (7 arbejdspladser)

I Hedensted etableres en uddannelsesstation for uddannelsen til automationsteknolog, der har base på Erhvervsakademi Dania i Randers.

I Horsens placeres De Økonomiske Råds sekretariat i nærheden af det økonomifaglige miljø omkring universitetet i Aarhus, mens der tilføres 20 nye arbejdspladser til Skattestyrelsens afdeling i byen.

I Randers placeres 150 nye arbejdspladser som en del af den nye Gældsstyrelse og Skattestyrelse under Skatteministeriet.

I Silkeborg styrkes Skatteankestyrelsens kontor i byen med 69 arbejdspladser.

I Viborg bygges videre på det eksisterende juridiske miljø, idet yderligere fire sekretariater med 17 arbejdspladser placeres ifm. de eksisterende 16 nævnssekretariater i Nævnenes Hus, Derudover placeres det nye konsoliderede gasselskabs hovedsæde i Viborg, hvilket medfører, at der flyttes 67 arbejdspladser til byen fra Københavnsområdet. Endelig flyttes tre arbejdspladser fra Justitsministeriet til Civilstyrelsens kontor i byen.

Yderligere 17 arbejdspladser samles i Nævnenes Hus:

 • Klagemyndighed for offentlig erhvervsvirksomhed (10)
 • Sekretariatet for Nævnet for Helbredsbedømmelser i Tjenestemandssager (3)
 • Klageinstansen vedrørende kommunernes afgørelser efter byggeloven (3)
 • Ankenævnet for Patenter og Varemærker (1)

 

I Aarhus findes et betydeligt sundhedsfagligt miljø, der blandt andet indeholder et af landets største hospitaler. Her placeres den nye Patientklagestyrelse. Styrelsen vil bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede er på plads i byen, samt yderligere 141 arbejdspladser, der flyttes fra København.

Regeringen ønsker ligeledes, at Innovationsfonden flyttes til Aarhus. Med Innovationsfonden styrkes det forskningsbaserede faglige miljø i Midtjylland. Herudover tilføres der 111 nye arbejdspladser ifm. de nye hovedkvarterer for Toldstyrelsen og selskabsdelen af Skattestyrelsen, begge under Skatteministeriet. Endelig samles Idrættens Analyseinstitut i Aarhus.

Link til denne side

Nyheder

 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 • 17.01.2018

  Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

  Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.
 • 27.12.2017

  Østjylland fejrer nytår med jobbrag

  De 12 østjyske kommuner cementerer positionen som Danmarks stærkeste vækstlokomotiv uden for hovedstadsområdet, ifølge nye tal fra Business Region Aarhus. Alene i det seneste år er der skabt 7.000 nye fuldtidsstillinger i den private sektor. Det svarer til en vækst på tre pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 pct. Med ca. 450.000 lønmodtagerjob er antallet af job større, end før finanskrisen satte ind i 2008. Det er det hidtil højeste niveau i landsdelen, og samtidig er Østjylland den første vækstregion uden for hovedstadsområdet, der er kommet igennem finanskrisen. Det er eksportvirksomhederne, der driver væksten.
 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code