Gå til sidens indhold
 
02.03.2018

Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.

”Når en million østjyder står sammen, opstår der muligheder. Det har allerede vist sig med flotte resultater på områderne for infrastruktur, fødevarer, turisme, adgang til genbrugspladser mv. Sammen har vi kritisk masse, og sammen med erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer udvikler vi løsninger på udfordringer, rydder forhindringer af vejen, styrker vores erhvervsklynger og skærper konkurrenceevnen. Både nationalt og internationalt. Det glæder jeg mig til at videreudvikle,” siger den nyudnævnte formand, borgmester Jan Petersen.
 

Business Region Aarhus fokuserer på østjyske interesser for at styrke produktivitet og vækst. Bag det politiske netværk er 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, organisationer og videninstitutioner. Tilsammen udgør Business Region Aarhus landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for 33 procent af fødevareeksporten og over 20 procent af landets industrieksport.
 

”Den østjyske erhvervsstruktur består af store globale industrivirksomheder, de mest robuste og levedygtige iværksættervirksomheder i hele Danmark og dygtige vækstvirksomheder, der stiger markant i antal i Østjylland. Denne kombination af forskellige styrker gør det til en endnu mere spændende opgave at forløse de store potentialer, der er i vores erhvervsmæssige styrkepositioner, i et stærkt partnerskab,” siger den nye næstformand, borgmester Ulrik Wilbek.
 

Borgmester Jacob Bundsgaard tilføjer:
”I takt med at byernes rolle er vokset, er den internationale konkurrence mellem byregioner skærpet betydeligt. Det kræver, at Aarhus sammen med Østjylland videreudvikles som en sammenhængende byregion med høj mobilitet og erhvervsmæssige styrker, der har national og international gennemslagskraft. Virksomheder, medarbejdere, turister og studerende fra ind- og udland kigger på Østjyllands udbud af rammebetingelser, ikke på kommunegrænser og byskilte.”

 

 

Flere oplysninger
Formand for Business Region Aarhus, borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune: Tlf. 2785 2451

Næstformand for Business Region Aarhus, borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune: Tlf. 4078 8800

Næstformand for Business Region Aarhus, borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune: Tlf. 2180 7119

 

 

Om Business Region Aarhus
De 12 kommuner i den østjyske byregion er Hedensted, Horsens, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus Kommune.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.05.2018

  Join the Talent Day in the Food Cluster

  Do you study either at a university, a university college, or a business academy – or maybe you have graduated recently? Most importantly - you see a career opportunity in the food cluster. Get interesting presentations as well as the opportunity to meet a number of strong and powerful companies. It's for free!
 • 02.05.2018

  Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


  Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.
 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 
 

Opdateret: 02.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code