Gå til sidens indhold
 
01.02.2018

Ny analyse om byer og hverdagsliv

Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

Den nye analyse ”Byer og hverdagsliv – Business Region Aarhus”, viser fx, at de større byer er sammensat af en befolkning med både højt og lavt uddannede, mens folk på landet generelt har en højere andel med en erhvervsfaglig uddannelse. Det er også uden for byerne, man finder den højeste beskæftigelsesfrekvens.

 

Samme entydighed gælder ikke for hustandsindkomsterne. Her ligger de højeste indkomster bredt fordelt uden for bymidterne – med den største koncentration af hustandsindkomster over 700.000 kr. i et bælte mellem Viborg, Horsens og Aarhus.  

 

Business Region Aarhus er med i et samarbejde om at kortlægge styrker, svagheder og bevægelsesmønstre i Jyllandskorridoren med det formål at skabe mere bæredygtig vækst og øget samarbejde mellem virksomheder, kommuner og regionen. 

 

Analysen har også undersøgt adgangen til services som indkøb, uddannelse, børnepasning og fritidsaktiviteter inden for 20 minutters gang fra bopælen. Her ser man tydeligt, at der er flest tilgængelige services i de større byer fulgt af de mindre byer, der ligger langs de trafikale hovedårer, mens afstandene kan være store i landområderne. Netop nærhed til offentlige og private services spiller en rolle i forhold til borgernes bedømmelse af et områdes attraktivitet.

 

Analysen er udarbejdet af Region Syddanmark i samarbejde med Business Region Aarhus som en del af Jyllandskorridor-projektet.

 

Se analysen.

 

 

Link til denne side

Nyheder

 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 • 17.01.2018

  Ros til regeringen: Adskillige statslige arbejdspladser til Østjylland

  Business Region Aarhus roser Regeringen for at flytte adskillige statslige arbejdspladser og et uddannelsessted til Business Region Aarhus.
 • 27.12.2017

  Østjylland fejrer nytår med jobbrag

  De 12 østjyske kommuner cementerer positionen som Danmarks stærkeste vækstlokomotiv uden for hovedstadsområdet, ifølge nye tal fra Business Region Aarhus. Alene i det seneste år er der skabt 7.000 nye fuldtidsstillinger i den private sektor. Det svarer til en vækst på tre pct., hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 pct. Med ca. 450.000 lønmodtagerjob er antallet af job større, end før finanskrisen satte ind i 2008. Det er det hidtil højeste niveau i landsdelen, og samtidig er Østjylland den første vækstregion uden for hovedstadsområdet, der er kommet igennem finanskrisen. Det er eksportvirksomhederne, der driver væksten.

Analyse - Byer og hverdagsliv, 2017

 
 

Opdateret: 05.3.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code