Gå til sidens indhold
 
02.05.2018

Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.

Business Region Aarhus er et velkonsolideret politisk og strategisk samarbejde, der udvikler Østjyllands position som Danmarks største vækst- og videncenter uden for hovedstadsområdet. Jobbet rummer spændende udfordringer og udviklende opgaver i samspil med kollegerne i samarbejdets 12 kommuner, erhvervsliv, organisationer og institutioner og de 316 byrådsmedlemmer, der alle er optaget af, at Østjylland skaber udvikling og vækst til gavn for hele Danmark.

 

Business Region Aarhus Sekretariatet er stab for den politiske og administrative topledelse (borgmestre og kommunaldirektører) og skal understøtte et tæt samarbejde med centrale interessenter, der typisk repræsenterer politik, erhverv og viden. Sekretariatet har ansvaret for understøttelse af strategiske processer, porteføljestyring, sparring og opfølgning i forhold til igangsatte initiativer.

 

Jobbet og opgaver

Du får en arbejdsdag med udfordrende og udviklende opgaver og skiftende dagsordener. Dine opgaver vil bl.a. omfatte understøttelse af politisk interessevaretagelse og strategiudvikling, projektledelse og implementering af udviklingsprojekter og events samt i mindre omfang analyser. Du får i første omgang ansvaret for projektledelsen af centrale aktiviteter som ØSTJYSK TOPMØDE, Business Region Aarhus’ tilstedeværelse på folkemødet, møder på Christiansborg mv. Endvidere er du ansvarlig for at udvikle netværk med samarbejdspartnere fra hhv. kommunerne og erhvervsrådene. Derudover indgår du i sekretariatets ad hoc opgaver samt portefølje- og budgetstyring.

 

Sekretariatet er en lille enhed baseret på, at Business Region Aarhus er en netværksorganisation. Medlemskommunerne bidrager med medarbejdere til udviklingsprojekter, og kommunerne investerer i høj grad også tid og ressourcer lokalt i samarbejdet. De mange mennesker, du skal samarbejde med for at løse dine opgaver, er spredt i flere end 12 uafhængige organisationer. Der er derfor ekstra høje krav om, at du er et attraktivt og engagerende menneske at arbejde sammen med. Du kommer til at indgå i et uformelt, og resultatorienteret miljø med let til grin og superdygtige kolleger i et fagligt stærkt miljø i Aarhus Kommunes afdeling for Erhvervs- og Byudvikling i Borgmesterens Afdeling.

 

Derfor skal du vælge os

Business Region Aarhus byder på muligheden for at være med til at udvikle Østjyllands position som et stærkt vækstcenter. Her er erhvervsmæssigt og menneskeligt stort potentiale og mange ressourcer – til gavn for hele landet. Østjylland er et stærkt sammenhængende arbejdsmarked med erhvervsmæssige styrker som fx informations­ og kommunikationsteknologi, produktion og innovation inden for fødevarer og industriproduktion.

 

Du kan være med til at udvikle nye samarbejdsformer i en netværksorganisation, der til stadighed søger ny inspiration fra ind- og udland for at skabe bevægelse, forandring og vækst. Sekretariatet er et centralt omdrejningspunkt i understøttelsen af ledelsen og udviklingen af Business Region Aarhus. Udover at de daglige opgaver med projektledelse, policy udvikling og koordinering giver jobbet mange muligheder for at arbejde med spændende strategiske dagsordner og spørgsmål. Samarbejdsrelationerne omkring sekretariatet byder på et tæt samarbejde med vidt forskellige aktører samt stærke faglige profiler, man ikke kan undgå at blive inspireret af.

 

Ønsker til dig

Vi forventer, at du er en stærk projektleder, der har erfaring med at betjene topledelsen i en politisk ledet organisation, gerne i forhold til erhvervsstrategiske områder. Du kan facilitere udviklingsprocesser med mange interessenter, og navigerer sikkert i forskellige organisatoriske sammenhænge.

 

Du har indgående viden om eller interesse for erhvervspolitiske forhold, analytisk sans og forstår at bringe andres ressourcer i spil. Du er struktureret og vedholdende og din evne til at få andre med og sikre koordination er iøjnefaldende.

 

Du har en samfundsvidenskabelig uddannelse på kandidatniveau, og du er en dygtig kommunikator i tale og på skrift – både på dansk og engelsk.

 

Vi tilbyder til gengæld et meningsfyldt job med fast udviklingsfokus, hvor der er initiativpligt, råderum og stor mulighed for selv at præge tingene. Der er fleksible arbejdsvilkår, og høj grad af selvstændigt ansvar for opgavernes udførelse.

 

Interesseret?

Vi håber, at vi har vakt din interesse for at blive en del af Business Region Aarhus Sekretariatet, og ser frem til at modtage en kort motiveret ansøgning, CV og din besvarelse af følgende spørgsmål på en kort video. Fortæl om et konkret projekt, hvor du har været projektleder. Hvad var opgaven? Hvordan løste du den og hvad lærte du af det?

Ansøgningsfrist: mandag den 21. maj 2018 kl. 23.59

Første samtale afvikles den 29. maj.

Ansøgere, der indbydes til anden samtale, vil blive bedt om at udfylde en personlighedsprofil og en kognitiv test, ligesom der tages referencer imellem første og anden samtalerunde. Det forventes ikke, at disse er fra nuværende arbejdssted. Anden samtale afvikles den 5. juni.

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til sekretariatschef Jane Baad Jensen på 2372 1014 (eller mail: jjaba@aarhus.dk) eller til Niels Sparre på 4071 1400 (eller mail: ns@mindbiz.dk). Niels er fra konsulentvirksomheden Mindbiz, der medvirker i ansættelsesprocessen. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Søg stillingen.

Fakta
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer. Ugentligt timetal: 37

Titel: Specialkonsulent

Starttidspunkt: 15. august 2018

Arbejdssted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.05.2018

  Join the Talent Day in the Food Cluster

  Do you study either at a university, a university college, or a business academy – or maybe you have graduated recently? Most importantly - you see a career opportunity in the food cluster. Get interesting presentations as well as the opportunity to meet a number of strong and powerful companies. It's for free!
 • 02.05.2018

  Specialkonsulent med erhvervsstrategisk flair til Business Region Aarhus sekretariatet


  Business Region Aarhus er Danmarks største vækstcenter uden for hovedstaden. Vi er 12 kommuner med et motto om, at Østjylland arbejder for Danmark. Kan du tilføre udviklingsprojekter på erhvervsområdet struktur og sikre implementering? Kan du udvikle koncepter for events af politisk og faglig karakter? Har du et skarpt blik for at udvikle og nyttiggøre erfaringer og viden, der allerede findes? Så har du nu muligheden for at sætte dit aftryk på udviklingen af Business Region Aarhus.
 • 25.04.2018

  Få frisk viden i virksomheden med en studerende

  Vil du udforske nye muligheder for din virksomhed? En studerende kommer med den nyeste viden inden for sit felt og ser på alt med friske øjne.
 • 02.03.2018

  Norddjurs, Viborg og Aarhus overtager østjysk formandskab i Business Region Aarhus

  Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er ny formand og borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.
 • 01.02.2018

  Rekordmange kreative iværksættere i Østjylland

  Iværksætteraktiviteten i de kreative erhverv i Østjylland sætter ny rekord med en stigning på 10 pct. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Etableringsraten i de kreative erhverv er markant højere end etableringsraten for alle erhverv under ét. De nye kreative virksomheder er også stærke overlevere, selvom de typisk forbliver enkeltmandsvirksomheder.
 • 01.02.2018

  Ny analyse om byer og hverdagsliv

  Hvem bor hvor i Business Region Aarhus? Hvor bor dem med de højeste indkomster? Og de længste uddannelser? Svarene er langt fra så åbenlyse, som man måske skulle tro.

 • 22.01.2018

  Det kreative arbejdsmarked boomer i Østjylland

  Det kreative arbejdsmarked i Østjylland vækster, og 50.000 mennesker arbejder nu inden for dette. Antallet af kreative medarbejdere er dermed på højde med antallet af industrimedarbejdere i byregionen. Årsagen er, at virksomheder både inden for og uden for de kreative erhverv i stigende grad ansætter medarbejdere med kreative kompetencer. Siden 2010 har der været en fremgang på 10% svarende til 3.254 flere beskæftigede med kreative kompetencer.
 
 

Opdateret: 04.5.2018

Afdeling: Business Region Aarhus

Send kommentar:   Webmaster

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code